Tour met dolfijnen

Afgelopen zaterdag ben ik dan voor het eerst op tour geweest. Het was echt super leuk. We zijn om kwart over 9 opgehaald met de taxi om richting de boten te gaan. Ongeveer half 10 waren we dan bij de opstapplaats en moesten we over een hele enge stijger lopen naar de boot zelf. Dat vond ik echt heel erg eng, tussen de planken was namelijk een behoorlijke ruimte. Gelukkig heb ik het overleefd haha. Uiteindelijk op de boot zelf kregen we eerst een praatje over wat we vandaag zouden gaan doen. Dolfijnen bekijken!!! We zaten met 17 op de boot, allemaal stagaires.

Na ongeveer een half uu rmet boot varen kwamen we aan in het gebied van de dolfijnen. Ik heb er in totaal best veel gezien, maar dan alleen hun staarten en af en toe een vin. Ik heb geprobeerd om er foto's van te maken maar ze waren zo snel dat dat is mislukt. Helaas!!

Daarna zijn we naar Braamspunt gegaan, hier mondt de Suriname rivier uit in de Atlantische Oceaan. Het was daar echt super mooi, een wit strand waar we lekker hebben gelegen in de zon. Ik heb er ook nog gezwommen, best raar want het water is hier overal heel erg bruin. Gelukkig merk je daar verder niets van. Hier kregen we ook de lunch, lekkere bami met kip (op z'n Surinaams klaargemaakt). Na ongeveer daar 2 uur geweest te zijn, zijn we naar een plantages gegaan.

Deze plantageheet Werk en Rust. Heel erg mooi met veel bomen en planten. Ik heb er ook voor het eerst een echt wilde boomkip (leguaan)gezien. Na een korte wandeling hadden we even een moment om naar de wc te kunnen gaan. Het was inmiddels al erg warm geworden. Het was namelijk erg zonnig die dag.

De laatste stop was bij Nieuw Amsterdam. Dit is de hoofdstad van Commewijne. Hier hebben zijn we naar het openlucht museum gegaan. Ook mooi en interessant, maar door de warmte heb er ik er niet veelvan mee gekregen. Ik heb er wel foto's vangemaakt.

De tour was super goed geregeld. Op de boot was van alles aan drinken en eten aanwezig en we hebben veel kunnen zien.

Uiteindelijk kwamen we rond 6 uur weer thuis en zijn we later de avond met de groep uit eten gegaan. Een goede afsluiting.

Ik heb al erg veel zin in een volgende trip. Aanstaande zaterdag staat er weer een op de planning. Deze is geregeld door stage. We gaan ergens de bossen in maar wat het precies is weet ik nog niet. Ik laat me lekker verassen

laura

Hey Fleur,

Zo te lezen heb je een leuke excursie gehad. Met de foto's erbij kunnen we er een goede voorstelling van maken.
Jammer dat je geen foto's van de dolfijnen hebt kunnen maken maar ze zijn inderdaad erg snel. Op het moment dat je ze ziet, zijn ze iegenlijk ook al weer weg.

Misschien a.s.zaterdag brulapen ontmoeten!!!!!!!!!!!!!!!
Veel plezier en niet te vergeten.....werk ze.

Anja

Joehoee daar aan de andere kant van de wereld!:D
Leuk verhaal en mooie foto's!! Hoe is het op stage verder? Zware dagen ofniet;)? Haha!

Liefss Anja..

Merel

He zus wat onwijs leuk. Ben heel jaloers op je! Vooral nu de zon ook begint te schijnen. En korte samenvatting van NL: Sneeuw, koud en saai.

Ik hoop dat het allemaal goed gaat komen met je visum. Wat een gezeik weer zeg! Pff. Ik kon niet reageren op je smsje want hij geeft steeds een foutmelding maar het gaat inmiddels al beter hier. Nog wel hoofdpijn en soms misselijk maar ik werk voorlopig niet meer en ga alleen de deur uit voor de studie dus zo komt het wel goed!

Mis je stef al een beetje? Ik kan m nu dus helaas niet in de gaten houden aangezien ik geen kroeg in mag haha maar ik neem aan dat jullie veel skypen etc? Ik ben benieuwd naar je volgende avonturen,

Eeen HEEEEEEEELE dikke knuffel en kus

Je zusje

Merel

Trouwens ik verwacht nog wel een foto van je ubersexy bikini!

X

Leonie

Hey fleur,,

wat leuk allemaal om te lezen wat je mee maakt,
ik kan best geloven dat je het naar je zin hebt daar!
Dat is ook het leuke van stagaire zijn dat je veel kan zien en daar mooi gebruik van kan maken!

Ik hoop dat je nog een hele leuke en leerzame tijd daar gaat hebben! Voor je het weet ben je weer terug bij de Appie;)

Geniet ervan!

Liefs