Eerste dag

De reis zit erop en ik zit dan nu eindelijk in Paramaribo. Het begon vandaag allemaal om 3 uur 's morgens. Het wakker worden was heel erg, maar allemaal voor een goed doel...SURINAME! Uiteindelijk waren we dan om kwart over vijf op schiphol. Veel te vroeg natuurlijk, maar op de nederlandse wegen weet je het maar nooit. Rond kwart voor 6 zijn we de baggage in gaan checken en tot mijn grote verbazing stond DE Martijn Krabbe naast mij de baggage af te geven, Ik kon natuurlijk mijn grote mond niet houden en ging iets te hard roepen dat hij daar stond. Eigenlijk als ik er nu overnadenk heel genant. Het uiteindelijke afscheid viel me heel erg zwaar. Ik moet tenslotte mijn lieve vriendje, familie en vrienden gaan missen, maar toenwe langs de douanen kwamen kon het shoppen beginnen, en was ik de tranen alweer snel vergeten. Erg veel tijd hadden we niet voor het shoppen want al snel moesten we naar onze Gate om aan board te gaan.

De reis was lang maar totaal niet vervelend. Ik heb lekker filmpjes gekeken, muziek geluisterd en we kregen heerlijk te eten. Toen we uiteindelijk op het vliegveld van Paramaribo aankwamen werden we opgehaald en werden we door heel Paramaribo gereden met een auto die nou niet erg betrouwbaar is. Echt op z'n Surinaams dus. Ik vond het best eng maar gelukkig zijn we heelhuids naar ons huisje gekomen. De jongen die ons bracht, heeft ons veel handige tips gegeven over van alles en nog wat. Het huisje is erg gezellig en is in een goede wijk gelegen.Er kunnen 6 mensen wonen, maar wij zijn de eerste, de rest komt als het goed is aankomende week ook. Het is hier nu vier uur vroeger dan in Nederland, dus heb er vandaag al een hele lange dag opzitten. Ik ga morgen op onderzoek uit hoe het hier allemaal werkt.

Ik kan nauwelijks bevatten dat ik hier nu echt ben. Heb erg zin om veel van dit land te gaan zien. Tijdens de auto-rit naar ons huis heb ik namelijk al geweldige dingen gezien, Het is hier zooo groen echt heel mooi.

Dit was het tot nu toe, maar er komt snel meer!!

Liefs Fleur

Anja

Goedenmorgen fleur:)!
Eerste reactie, jeej! Nu zitten we nog meer uur van elkaar verwijderd, 14 uur:O!! Hopelijk kun je je een beetje settelen en ga je inderdaad veel zien va het land, en de tijd vliegt dan vast voor bij! Ik ga naar het strand nu haha!

Liefs Anja!

Jorien

Wauw lief nichtje het klinkt nu al super! Ga er maar enorm van genieten, want voor je het weet is het weer voorbij.

Ik ga genieten van al je reisverhalen!

Dikke kus Jorien

Iris

Wauw Fleurtje!! Dat klinkt al super goed;) Shopaholic....:P Veel ingeslagen op Schiphol? Neem rustig de tijd om alles te bekijken meid, je hebt tenslotte 3 maanden;) Geniet ervan! En ik hoop snel weer een berichtje op je site te lezen!

Dikke kus

je moeder

Hey LIEF
Erg leuk toch wel zo'n reisblog, ik ben erg blij dat je gezond en wel bent aangekomen in je nieuwe huis. Zoals we wel zagen bij het afscheid hebben jij en Tom het getroffen met elkaar als steun en toeverlaat.
Ik ben erg nieuwsgierig hoe het er uitziet daar en heb je daarom maar ruimte gegeven voor 100 extra foto's. Ben benieuwd. Dikke knuffel meisie en geniet van alle nieuwe indrukken.
mama en papa.

Jasper

Hee Fleur,
We hebben mekaar al tijdenn niet gezien! Maar toch nogmaals een hele fijne tijd daarzo! Je bent daar voor 3 maanden? Dan komen we ongeveer op de zelfde tijd weer terug;) Ik ben op 29 april weer in NL! Dus koninginnedag wordt weer party!:)
Wat doe je daar precies? Voor school of vrijwilligerswerk of?

X

Nienke

Wat een nice pictures..! :)
Zo kan ik nog een beetje zien wat je daar allemaal meemaakt ... ! :D
Het skypen vond ik echt super .. ! Dat gaan we vaak doen he? Hoe was het 'chinezen' gister?;) Is het allemaal gelukt?
Fijne zondag.. ! En geniet ervan ! Kus

Marit en Marco

Hey Fleur,
Super om te zien dat je nu dan ook echt in Suriname bent, we zullen je verhalen blijven volgen op deze site en als je terug bent zullen we de borrel inhalen die we niet hebben kunnen plannen voortdat je weg ging.
Liefs
Marit en Marco

Inge

Fleuurrtjjeeee!
Fijn om veel positiefs te horen! Hoe is het weer? En de mensen? En het eten? Meeeeer typen! :D
Ben je al ergens geweest? Hoe is de stageplek?
Echt super dat je ons zo op de hoogte gaat houden! Nieuwsgieriggggg!
Tot snelll!

Merel en Guus

Dag lieve Fleur,

Ik ben blij dat je goed aangekomen bent! Ziet er goed uit dat weer haha maar dat komt vast wel goed. Al een hangmat gekocht met Tom? Je gaat een top tijd krijgen en ik ben benieuwd naar je spannende avonturen. Guus gaat skype installeren dus dan smsen we wel!
Veel plezier
X

Laura

Hey Fleur in het zonnige suriname.

Hier is vannacht weer een pak sneeuw gevallen van ongeveer 10 cm. Volgens mij wordt iedereen hier een beetje sneeuw-moe. Gelukkig is het overdag boven nul en smelt er gelijk weer wat weg.

Waren de eerste dagen leuk?? Heb je al bijzondere dingen ontdekt?? We horen het allemaalwel weer in je vogende verslag. Geniet maar lekker.

Liefs Hans en Laura

je moeder

LIEVE, LIEVE FLEUR. AL 22 JAAR VANDAAG BEN JE MIJN DOCHTER. 22 DUIZEND DIKKE KNUFFELS DAARVOOR. EN EEN DIKKE KUS. XXX MAMA