Een week in Surniame
Ik ben nu een week in Suriname en ik vind het heerlijk hier. Ik denk ook omdat ik noggeen stage hoefte lopen en dus echt het vakantiegevoel heb. Wel moet ikwennen aan de beestendie hier zijn. Ik reageer heel heftig op de muggen en heb dus ook mijn hele benen onderzitten.Inmiddels is het huis ook lekker vol, we wonen nu met 6 en vandaag komt de laatste er ook bij. Heel erg gezellig, gelukkig kunnen we het goed met elkaar vinden. In de afgelopen dagenben ik naar mijn stageplekgeweest om kennis te maken met dedirecteur. Helaas was er net wat gebeurd dus had ze weinig tijd voor ons, maar we hebben wel een indruk gekregen van het ziekenhuis en we hebben onze pasjes gekregen zodat we legaal het ziekenhuis in mogen.
In huis proberen we zelf Surinaams te koken, het lukt nog niet echtmaar we doen ons best. Er ligt namelijk een Surinaams kookboek in huis en daar nemen we dan een gerecht van. Ook hebben we met een aantal van het huisafgesproken omsalsalessen tegaan volgen, zodat de heupjes lekker soepel worden. De eerste lessen zijn afgelopen week al begonnen dus we proberen het volgende week endan kijken we of we zoerbij kunnen, anders begint er volgende maand weer een cursus.Ook gaan we kijken of hier zumbalessen worden gegeven.
Er zijn inParamaribo echt een aantal plekken waar veel stagaires komen, zodat je veel mensenleert kennen. Heel leuk en je hebt het idee dat je gewoon in Nederland bent alleen dan met altijd een 's zormerse temperatuur.
Gister heb ikvoorhet eerstzo ver vanhuis mijn verjaardag gevierd, ookvoor het eerst dat ik in de zon heb gezeten. Datheb je niet vaak in februari. Ik heb taart gehaald zodat ik nog een beetje Nederlands mijn verjaardag kon vieren. 's Avonds zijn we met het huis uiteten gegaan bij een Chinees en daarna nog wat gedronken op een terrasje. Het was erg gezellig.
Nog twee dagen en dan begint de stage. Ik heb er al erg veel zin in. Ik zal gelijk verslag uitbrengen hoe de eerste stagedag was.
Hey meis, nog gefeliciteerd!
Liefs
Hey Fleur,
Je enthousiastme straalt van je laatste verhaal af. Fijn dat je het zo naar de zin hebt. Ik kan me goed voorstellen dat het op deze manier net een vakantie is.
En leuk dat je met alle anderen je verjaardag hebt gevierd in de zon.
Geniet nog lekker van deze avond en van de zondag en voor maandag....heel veel succes op je stage. Het wordt vast leuk.
Veel liefs van ons allemaal.
Heey Meissie..!
Wat fijn om weer een berichtje te krijgen..! Goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt...! Heb je mijn smsje uit het koude nederland nog ontvangen? :) De sneeuw is hier eindelijk weg:D
Geniet maar lekker van de zon daar..!
Spreek je hopelijk snel weer.. :D
kus(K)
Hey Fleur!
Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Wat leuk om te lezen allemaal! Ik zou bijna zelf op het vliegtuig stappen naar Suriname.. Vooral na weer een weekje werken bij de Appie;)
Heel veel plezier weer aankomende week!
Liefs
Meid! Heel veel succes met jullie stage, ook voor Tom! Ik heb weer een top weekend achter de rug, maar zet zo wel even weer n verhaaltje op de site:)
Dikke knuffel!
Lieve fleurrr! Leuk dat je zoveel berichtjes achter laat, wel blijven doen he!! :D Het klinkt zo leuk allemaal! Ik wil ooooooooooooook! ;)
Heb je op je stage plek ook al wat collega's ontmoet?
XX
Hallo zus hoe gaat het daar. Het klinkt heerlijk om daar te zijn. Ben jaloers. Maar ik heb inmiddels ook een paradijsje. Ik heb het idee dat ik in de H&M slaap met al je kleren. Ik mag vast wel een x wat lenen toch? ;)
Ik mis je nu al. Vandaag nog skypen?
X
Hello Fleurie!! :) Wat fijn om te horen dat alles leuk is daar. Ik zal je direct even het weerbericht van Enschede doorgeven: Vandaag, 07 februari 2010, brengt grijs, ongezellig, druilerig weer. Bent u van plan om te gaan zwemmen vergeet u dan niet flink in te smeren..een beetje extra isolerend vetlaagje (zonnebrand) kan je hier namelijk wel gebruiken :) brr... Maar goed...geniet van je stage daar..lekker swingen met de heupjes!! En uiteraard...bijna vergeten: Van Harte Gefeliciteerd nog he..ook namens Hans!!! :):) We kijken uit naar je volgende verhaal!! Dikke kus, Tamar
Jullie daar aan de andere kant ook al rotbeesten? :P
In ieder geval veel succes met koken en stage ;)
wij vandaag ook ons ziekenhuis even gezien!
een hoop fysiotechniek.... :S
Doe de groetjes aan tom!
liefs uit indonesie ;)